1.jpg

The Diamond Residence από τους NOUS Studio

Η Diamond Residence βρίσκεται στον τελευταίο όροφο ενός ιστορικού κτιρίου στις ακτές της Νορμανδίας και κατασκευάστηκε το 2015 από τους Nous Studio.

Πρόκειται για μια κατοικία 120 περίπου τετραγωνικών μέτρων και το concept της ανακαίνισης σύμφωνα με τους σχεδιαστές ήταν «να διατηρήσουμε τον σκελετό αλλά να ανανεώσουμε το δέρμα».

Πράγματι τόσο τα δάπεδα όσο και τα κουφώματα είναι στοιχεία του υπάρχοντος κτιρίου τα οποία συντηρήθηκαν και εναρμονίστηκαν άψογα με τον σύγχρονο σχεδιασμό.

Ιδέα της ιδιοκτήτριας ήταν να γίνει χρήση των κάθετων λωρίδων, ως μια ανάμνηση του διαδεδομένου pattern που συναντούσε κανείς στις ομπρέλες των ακτών της Νορμανδίας  και που πλέον κοσμούν αρκετές cards-postales της περιοχής. Με αυτό ως δεδομένο προέκυψε ένα «conceptual story» για το διαμέρισμα με το μοτίβο των λωρίδων να κυριαρχεί.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους σχεδιαστές ήταν η δημιουργία χωρικής αρμονίας και οπτικών συνδέσεων μεταξύ των διαφορετικών χώρων και παράλληλα η επίτευξη ενός μοντέρνου, μινιμαλιστικού αλλά και «ζεστού» design στα πρότυπα των Γαλλικών διαμερισμάτων των αρχών του 20ου αιώνα .

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δύσκολο, επίμηκες σχήμα του καθιστικού με τις πολλές γωνίες, δημιουργήθηκε ένας αντικατοπτρισμός του τριγωνικού τελειώματος του δωματίου στην οροφή, δίνοντας το εφέ του διαμαντιού. Η διαμαντένια αυτή στέψη τονίζεται με την υποχώρηση τμήματος της οροφής καθώς και με απαλό κρυφό φωτισμό.

Με απλά υλικά όπως το ξύλο και ο γύψος και με προσοχή στη λεπτομέρεια και τις κατασκευαστικές τεχνικές, ολοκληρώθηκε ένα διαμέρισμα ταυτόχρονα αυστηρό και παιχνιδιάρικο, σύγχρονο και κλασικό.

Πηγή: http://architizer.com/projects/the-diamond-residence/

Kostas AronisThe Diamond Residence από τους NOUS Studio
Share this post

Join the conversation

Related Posts