Ο Μηχανικός σας

Με την πρόταση ¨Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΑΣ¨ εισάγουμε μία νέα φιλοσοφία στη σχέση πελάτη – μηχανικού προτείνοντας μεμονωμένες υπηρεσίες μηχανικού.

Ρωτάτε. Απαντάμε! Διαδικασία απλή, γρήγορη, χρήσιμη! Για οτιδήποτε σας απασχολεί σχετικά με την κατασκευή ή ανακαίνιση του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου, μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι. Αποστείλετε τις απορίες σας στο info.greenbox.gr και θα λάβετε άμεσα απάντηση!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη διστάσετε! Μόνον οφέλη μπορεί να αποκομίσετε από τη διαδικτυακή, σε πρώτη φάση, γνωριμία μας.

Κανονίστε σήμερα την πρώτη συνάντηση στο χώρο σας. Χωρίς δεσμεύσεις, χωρίς υποχρεώσεις. Τα στελέχη της GREENBOX θα σας επισκεφθούν, προκειμένου να τους καταθέσετε τις ιδέες σας, τις απαιτήσεις σας, τα ¨θέλω¨ σας και να ακούσετε κάποιες πρώτες επαγγελματικές απόψεις.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το λιγότερο που έχετε να κερδίσετε είναι μια δεύτερη γνώμη…αυτή τη φορά ¨επαγγελματική¨!

Σε περίπτωση ανακαίνισης απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσετε να ¨παίξετε¨ με το χώρο σας, είναι να έχετε στη διάθεση σας μια σειρά σχεδίων με ακριβείς μετρήσεις των υφισταμένων χώρων. Χωρίς σωστή αποτύπωση του χώρου…όλα τα υπόλοιπα είναι περιττά! Τη συγκεκριμένη υπηρεσία μπορεί να σας την παρέχει με ακρίβεια και λεπτομέρεια άνθρωπος της GREENBOX!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Ιδέες και συζητήσεις χωρίς ακριβείς κατόψεις? Η έκφραση ¨χτίζω παλάτια στην άμμο¨ σας λέει κάτι?

Το ζητούμενο στην ανακαίνιση ή την κατασκευή ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου είναι να διαρρυθμιστούν έτσι οι χώροι, ώστε το ακίνητο να είναι λειτουργικό, βιώσιμο, άνετο. Η διάταξη των χώρων και η διακριτοποίηση των λειτουργιών στο εσωτερικό μιας κατοικίας που συνιστούν το Α και το Ω ενός τεχνικού έργου, δεν είναι κάτι που γίνεται απλά εμπειρικά. Η άποψη των μηχανικών της εταιρείας θα σας σώσει από περιπέτειες.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δώστε ιδιαίτερη βαρύτητα και δείξτε την απαιτούμενη προσοχή στο στάδιο του σχεδιασμού του εσωτερικού σας χώρου. Βρίσκεστε στην καρδιά του project.

Έχετε καταλήξει με τις κατόψεις της κατοικίας ή του επαγγελματικού σας χώρου. Τα έπιπλα ή ο αντίστοιχος επαγγελματικός εξοπλισμός που έχει επιλεγεί χωράει? Χωρίς τη βοήθεια αρχιτέκτονα μηχανικού η εξεύρεση της βέλτιστης δυνατής αξιοποίησης του ωφέλιμου χώρου φαντάζει αδύνατη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Στη φάση αυτή μπορείτε να κερδίσετε ωφέλιμα τετραγωνικά μέτρα που πιθανώς χάθηκαν σε προγενέστερο στάδιο λόγω λαθών σχεδιασμού. Αξιοποιήστε την ευκαιρία που σας δίνεται, έστω και τώρα.

Σε μικρό χρονικό διάστημα από την πρώτη συνάντηση, μπορείτε να δείτε τις σκέψεις σας, φιλτραρισμένες και εμπλουτισμένες από την εταιρεία GREENBOX, αποτυπωμένες σε μια κόλλα χαρτί. Το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του ονείρου σας θα έχει ήδη γίνει. Αυτή η σειρά σχεδίων θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε μία πιο ρεαλιστική ματιά και θα σας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην απόκτηση οικονομικών προσφορών.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Με τη συγκεκριμένη υπηρεσία θα κατανοήσετε σε πολύ μεγάλο βαθμό τι ¨πάτε να κάνετε¨.

Η GREENBOX είναι σε θέση να σας οδηγήσει εκ του ασφαλούς ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. Μπορεί να σας προσφέρει άμεσα φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και 3d μοντέλα σχεδιασμού του μελλοντικού σας χώρου! Χρώματα, υλικά και αντικείμενα θα συνθέτουν σήμερα τη ¨φωτογραφία¨ του αύριο!!!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όσο ρεαλιστική και να είναι η απόδοση των τρισδιάστατων σχεδίων που θα παραλάβετε, επιδιώξετε μία συνάντηση με το στέλεχος της εταιρείας μας που επεξεργάστηκε τα σχέδια για επιπλέον διευκρινίσεις. Μια εικόνα από μόνη της μπορεί να παραπλανήσει.

Οι έτοιμες λύσεις της αγοράς δεν σας καλύπτουν και αναζητάτε μια μοναδική λύση για το δικό σας χώρο. Ζητήστε από τα στελέχη της εταιρείας να σχεδιάσει για εσάς έπιπλα ή διακοσμητικά αντικείμενα, μακριά από λογικές φασόν και εμπορικές σειρές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μη φοβηθείτε το κόστος της one of a kind λύσης. Ξεκαθαρίστε από την αρχή το διαθέσιμο ποσό και να είστε σίγουροι πως θα γίνεται αποδέκτες προτάσεων value for money.

Θέλετε να ανανεώσετε το χώρο σας και βρίσκεστε στο στάδιο επιλογής υλικών (λ.χ. δάπεδα, επενδύσεις τοίχων, κουφώματα κ.ο.κ.). Η GREENBOX μπορεί να σας γλιτώσει από χρόνο και χρήμα, συστήνοντας σας μια σειρά από αξιόπιστους προμηθευτές και αξιολογώντας το σύνολο των προσφορών που έχετε συλλέξει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μετατρέψτε τους μηχανικούς της εταιρείας σε προσωπικούς συμβούλους αγοράς, εκμεταλλευτείτε την άριστη γνώση της τοπικής αγοράς, την οποία διαθέτουν και αποφύγετε τις παγίδες. Ζητήστε πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων λύσεων.

Είναι σπάνιες ο περιπτώσεις που επιτρέπεται να εκτελεστεί κάποιο τεχνικό έργο χωρίς την έκδοση της αντίστοιχης αδείας. Εφόσον, λοιπόν, δεν επιθυμείτε μπλεξίματα με Αρχές και ιδιόρρυθμους γείτονες, μπορείτε να καλέσετε την εταιρεία GREENBOX να διεκπεραιώσει για λογαριασμό σας τη διακίνηση της απαραίτητης ¨χαρτούρας¨ και να σας εκδώσει την απαιτούμενη άδεια χωρίς εσείς να ταλαιπωρηθείτε.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μην εμπιστεύεστε τους ¨αρπακολλατζήδες¨ της πιάτσας που αναλαμβάνουν έργα αγνοώντας επιδεικτικά Νόμους και Αρχές. Σε περίπτωση που εκτελεστούν εργασίες (όσο μικρής κλίμακας κι εάν είναι) χωρίς την απαιτούμενη άδεια, το πρόβλημα, κατά κύριο λόγο, το έχει ο ιδιοκτήτης και όχι ο εκάστοτε εργολάβος.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα έργα στην Ελλάδα υλοποιούνται χωρίς να υπάρχει μία μελέτη εφαρμογής. Αυτό κοστίζει στον τελικό χρήστη, δηλαδή σε εσάς, σε κόστος, χρόνο, ψυχική ηρεμία. Ακόμη και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο μπορείτε να ξεκινήσετε συνεργασία με την εταιρεία GREENBOX.. Αναθέστε μας την εκπόνηση των σχεδίων που πρόκειται να υλοποιηθούν και όχι ¨στο περίπου¨. Φροντίστε να καταλαβαίνετε εσείς οι ίδιοι τα σχέδια που έχετε στα χέρια σας πριν να προχωρήσετε στο στάδιο της κατασκευής

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Εμμείνετε στη λεπτομέρεια όσο βρίσκεστε ακόμη στη φάση του σχεδιασμού, είτε πρόκειται για έργο ανακαίνισης, είτε για ανέγερση νέας κατασκευής. Είναι δεδομένο πως υιοθετώντας αυτό το μοντέλο συνεργασίας, ναι μεν θα ¨κουραστείτε σχεδιάζοντας¨, αλλά θα ανταμειφθείτε πολλαπλάσια σε βάθος χρόνου.

Ενδεχομένως να μην σας επιτρέπει το budget να αναθέσετε εξ ολοκλήρου το έργο σε κάποιον τρίτο και να έχετε επιλέξει να εκτελέσετε το έργο με αυτεπιστασία. Εμπιστευθείτε σε αυτό το στάδιο την εταιρεία GREENBOX και ζητήστε από τους μηχανικούς της να σας βοηθήσουν με τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους στη σύγκριση και στην τελική επιλογή μεταξύ των οικονομικών προσφορών που έχετε συλλέξει, να σας εξηγήσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προτεινόμενων υλικών και εφαρμογών και να σας προμηθεύσουν με τις απαραίτητες εκείνες φόρμες συμφωνητικών, προκειμένου να διασφαλιστείτε σε περίπτωση μελλοντικής προβληματικής συνεργασίας με τρίτους.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι δυνατόν να σας θωρακίσει αποτελεσματικά και να σας προστατέψει από τους μέτριους και πονηρούς εν δυνάμει ¨συνεργάτες¨ σας.

Έχετε ήδη προχωρήσει στην επιλογή συνεργατών, αλλά διαπιστώνετε, ότι η καθημερινή επίβλεψη ενός έργου και η αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπων και καταστάσεων είναι λίγο πιο δύσκολη από ό,τι αρχικά είχατε φανταστεί.Η GREENBOX μπορεί να αναλάβει δράση, βάζοντας σε τάξη το εργοτάξιο, προχωρώντας στις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις και αναλαμβάνοντας τη συνολική ευθύνη του έργου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Είναι δεδομένο, ότι όλοι σας με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο θα καταφέρετε ¨κάποια¨ στιγμή, με ¨κάποιο¨ κόστος να αποπερατώσετε ¨κάποιο¨ έργο. Η αντικατάσταση του λήμματος ¨κάποιο¨ από το λήμμα ¨συγκεκριμένο¨ προϋποθέτει σε μικρό ή σε μεγάλο βαθμό την ενεργό συμμετοχή του της GREENBOX.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης ενός τεχνικού έργου, μία από τις σημαντικότερες υπηρεσίες που μπορεί να σας παρέχει η GREENBOX είναι να φωτογραφίσει και να αποτυπώσει στην κάτοψη του ακινήτου σας όλα τα δίκτυα υποδομής (ηλεκτρολογικά – υδραυλικά – θέρμανσης κ.ο.κ.)

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Απαιτείται συνεννόηση και συστηματική συνεργασία από την αρχή του έργου, προκειμένου οι εξελισσόμενες εργασίες να μην προσπεράσουν τις κρίσιμες ημερομηνίες φωτογράφησης. Ένα φωτογραφικό αρχείο έργου πέρα από την οποιαδήποτε συναισθηματική αξία, να θεωρείτε δεδομένο, ότι κάποια στιγμή …θα δώσει λύσεις.

Ενδιαφέρεστε να πουλήσετε το ακίνητο σας? Μήπως κάποιες επεμβάσεις στο σπίτι / επαγγελματικό χώρο του έδιναν προστιθέμενη αξία και καθιστούσαν τη διαδικασία της πώλησης πιο γρήγορη και πιο προσοδοφόρα? Μια εκτίμηση της κατάστασης και μία πρόταση από τους μηχανικούς της εταιρείας ενδεχομένως να είναι αυτό που χρειάζεστε!

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το κόστος των παρεμβάσεων δεν πρέπει να ξεπερνά την προστιθέμενη αξία που δίνουν στο ακίνητο.

Το ακίνητο είναι ένας ¨ζωντανός οργανισμός¨. Μονίμως κάποιο πρόβλημα υπάρχει, κάτι στάζει, κάτι δεν ανάβει, κάτι ξεβάφει ή ακόμη χειρότερα κάτι υπολειτουργεί, αλλά μέχρι να καταστραφεί δεν το παίρνουμε είδηση… Μήπως θα έπρεπε να σεβαστούμε το χώρο μας λίγο περισσότερο και να τον προσεγγίσουμε λίγο διαφορετικά? Προτείνονται προκαθορισμένα 6μηνιαία ή ετήσια ραντεβού με μηχανικούς της εταιρείας στο χώρο σας, επιτόπου έλεγχος και επίδοση επικαιροποιημένης τεχνικής έκθεσης. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνονται δύο πράγματα: 1) Αποφεύγονται οι ακριβές εκ των υστέρων επεμβάσεις και 2) δημιουργείται ένα χρήσιμο αρχείο για το ακίνητο, όπου αναγράφονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα προβλήματα που κατά καιρούς εμφανίστηκαν και οι λύσεις που εφαρμόστηκαν.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όπως και στη δική μας υγεία, έτσι και στην υγεία των ακινήτων Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ!

Ο τομέας της κατασκευής εξελίσσεται παγκοσμίως με ραγδαίους ρυθμούς. Νέοι τρόποι δόμησης και νέες πρακτικές πιο ¨έξυπνες¨, πιο οικολογικές, προσαρμοσμένες στη λογική της εξοικονόμησης ενέργειας κάνουν την εμφάνιση τους (π.χ. εναλλακτικές λύσεις μεταλλικής κατασκευής, διαφορετικού τύπου προκάτ, μονωμένα καλούπια σκυροδέτησης κ.τ.λ.). Η GREENBOX είναι σε θέση να σας παρέχει ΔΩΡΕΑΝ όλη την ενημέρωση που χρειάζεστε, προκειμένου να επιλέξετε τη σωστή μέθοδο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Το γεγονός, ότι κάποια μέθοδος δόμησης γνωρίζει άνθηση σε χώρες του εξωτερικού δεν συνεπάγεται αυτομάτως, ότι ενδείκνυται και για τη χώρα μας. Μην παρασύρεστε από ημιμαθείς τυχοδιώκτες, οι οποίοι προκειμένου να σας εντυπωσιάσουν προτείνουν κάτι το διαφορετικό, κάτι το καινοτόμο… κάτι το ανεφάρμοστο στα ελληνικά δεδομένα.

Οι έννοιες του βιοκλιματικού σχεδιασμού και της πράσινης δόμησης βρίσκουν εφαρμογή, σε μεγάλο βαθμό, ακόμη και στην ανακαίνιση εσωτερικών χώρων (π.χ. εναλλακτικές λύσεις σε θερμομονωτικούς υαλοπίνακες, βελτίωση εσωτερικού αέρα, οικολογικά δάπεδα, εξωτερική θερμομόνωση κ.τ.λ.). Χρήσιμες συμβουλές και υπεύθυνη πληροφόρηση μπορείτε να πάρετε από το τους μηχανικούς της εταιρείας.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Η λογική του green design+building πρέπει σταδιακά να μπει στις ζωές όλων μας. Για το καλό της υγείας μας, για το καλό του περιβάλλοντος και για το καλό της τσέπης μας.

Βρίσκεστε στο στάδιο συλλογής προσφορών για την ανάθεση του έργου σας σε κάποιον τρίτο. Ίσως η ¨διαφορετική¨ προσέγγιση της εν δυνάμει συνεργασίας από την εταιρεία GREENBOX, η οποία προκύπτει από τη δομή της προσφοράς και τους ξεκάθαρους προτεινόμενους όρους συνεργασίας να είναι κάτι που σας ταιριάζει.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μια άκρως ανταγωνιστική προσφορά προσαρμοσμένη στα μέτρα σας αποτελεί εφόδιο για την τελική σας επιλογή.

Βρίσκεστε ένα βήμα πριν την τελική απόφαση της ανάθεσης του έργου σε κάποιον μηχανικό, σε κάποια τεχνική εταιρεία, σε κάποιο φίλο ή γνωστό, σε υπεργολάβο, εμπειροτέχνη κ.ο.κ.. Μεταξύ άλλων απευθυνθείτε και στην εταιρεία GREENBOX. Αποτελεί μία επιλογή, η οποία συνοδεύεται από υπογραφή Ιδιωτικού Συμφωνητικού, από κατάρτιση Χρονοδιαγράμματος, από καθημερινή συμπλήρωση Ημερολογίου Έργου, από διαρκή ενημέρωση τροποποιήσεων σε σχέση με τα αρχικώς συμφωνηθέντα και από ένα σύνολο διαδικασιών, οι οποίες διασφαλίζουν την ποιότητα του παραδοτέου έργου.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Οποιαδήποτε κι εάν είναι η επιλογή σας, εμπιστευθείτε κάποιον άνθρωπο που το έχει σπουδάσει το αντικείμενο. Τη βαρύτητα που έχει το θεωρητικό υπόβαθρο του συνεργάτη-μηχανικού που θα επιλέξετε, μπορείτε να την αντιληφθείτε μόνον εκ των υστέρων.

Kostas AronisΟ Μηχανικός σας